23 sept. 2012

Sampania pe intelesul tuturor: secretul bulelor perfecte

Secretul unei sampanii de cea mai buna calitate se ascunde... in dimensiunile bulelor, ca dovada ca expresia "marimea conteaza" isi afla anumite conotatii si in contextul bauturilor de lux.

Secretul bulelor din sampanie
In ceea ce priveste sampania insa, cu cat bulele sunt mai micute, cu atat calitatea lichidului este considerata de un nivel superior, relateaza TM News.

Fizicianul Gerard Liger Belair pare sa fi ientificat formula magica gratie careia se pot obtine bule de dimensiuni reduse: "cu cat sampania e mai bogata in anhidride carbonice, cu atat cresc dimensiunile bulelor", a explicat specialistul.

Pentru a obtine asadar bule cat mai mici cu putinta, este necesar sa se diminueze cantitatea de zahar adaugat in cadrul procesului de fermentatie, adica in locul celor 24 de grame de zahar utilizate in mod traditional pe litru, sa se foloseasca doar 18 grame.

Pentru a savura insa suta la suta o sampanie de calitate, nu este suficienta evaluarea exclusiva a continutului, ci este absolut necesar sa se acorde o atentie deosebita paharului in care este servita si a reactiei intre cele doua componente.

Forma paharului, temperatura sa si desigur, perfecta curatenie, influenteaza modul in care bulele de sampanie se precipita spre suprafata.

In opinia specialistilor, paharul ideal pentru servirea acestei apreciate bauturi, are forma unei flori de lalea, a carei corola este usor inchisa, in asa fel incat recipientul sa poata retine cat mai mult aroma sampaniei, garantand o ascensiune verticala a bulelor cu un impact vizual de mare efect.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.